Hvordan organisere og gjennomføre de forskjellige oppdragene til en gruppe jagerfly? Hvordan definerer gruppelederen målene og protokollene som skal brukes? Hvordan kan en dannet gruppe eller et par isolerte jagerfly sikre sin autonomi og forbli proaktiv, til og med atskilt fra sine ledere og sin base? Vi vil oppdage (og for noen gjenoppdage) de grunnleggende handlingene til jageren i direkte kontakt med fienden, gjennom en enkel forklaring og et sett med diagrammer (koordinasjon, artikulasjon, reflekshandlinger, forskjellige kommandoer, etc.).

I tillegg til det tekniske aspektet ved dokumentet og presentasjonen av et sett med diagrammer som vil gjøre det mulig å ha et nyttig "memo" som kan tilpasses de forskjellige scenariene du kan bli konfrontert med, er dette utdraget fra TTA 150 (redigert av de franske hærene) er ment å være et perfekt grunnlag for å etablere treningsplanen for stridende (fra soldaten til gruppelederen), innprente dem det grunnleggende om infanteri, og mer generelt gjøre dem oppmerksomme på deres kvalitet som krigere.
I ingressen er en påminnelse om "forpliktelsene" (i anførselstegn siden oppnåelsen av en kriger og hans evne til å gå hele veien er et sett av faktorer) til jageren og hans leder. Det er interessant å merke seg at et lite avsnitt gjenopptar forpliktelsene Frankrike har inngått i henhold til Genève-konvensjonene (selv om rammen for en sivil konflikt på dets eget territorium ikke lett lar seg respektere de aktuelle forpliktelsene).
De følgende tre kapitlene indikerer (og skiller mellom) "reflekshandlingene", de "elementære handlingene" og hovedoppdragene til paret. Det er på denne delen (beskjeden i volum) at trenerne vil konsentrere de første modulene i treningsplanen, med spesielt:
 • Flytt, post og bruk våpen
 • Orientering i tid og rom
 • Gi etterretning og opprettholde kontakt med lederen og dens base
 • Le, skjule og kamuflasje
 • Forsvare, sikre et punkt eller et område
 • Kryss bål og hold bålet i gang
Deretter kommer "god praksis" og de grunnleggende protokollene som tillater kommandoen til et team, en gruppe (en gruppe er et sett med lag - fra 2 til 4) eller en seksjon. Vi går over de iboende egenskapene til en leder for å fokusere på en av hovedaspektene ved en optimal gruppe: hans mobilitet og hans evne til å være autonom (i hans beslutninger på taktisk nivå, i hans logistiske støtte ...). Det legges vekt (med diagrammer) på et av hovedoppdragene til en gruppe, patruljen. Hvordan sikre bevegelse av menn, hvordan modifisere den i henhold til terrengkravene eller oppdagelse av fiendtlige elementer, hvordan sikre en effektiv og enkel kommandokjede ...
Spesifisitetene som er spesifikke for NRBC eller luftvern (som er skummet over i dokumentet) er ikke vesentlige bekymringer for en dannet milits som ikke har midler til en nasjonal hær, verken i logistiske termer eller i kapasitet til å reagere. Ikke desto mindre kan vi transponere anbefalingene i dette dokumentet gjennom prisme av teknologier og kjemiske eller biologiske elementer som uunngåelig vil bli brukt i tilfelle en kollaps av normaliteten: droner, IED, ugressmidler, improviserte brannbomber... Og trene menn til å vurdering av denne typen trusler. Dessuten husker denne typen risiko et nøkkelelement: en fiendtlig er en fiendtlig, det er viktig å ikke undervurdere en styrke som er motstander av deg.

Logistikk! Vi har allerede nærmet oss denne absolutte, denne hellige gral for enhver fighter, uten hvem ingenting er mulig. Generelt artikulert og implementert på et høyere nivå, må konfigurasjonen av en milits som er engasjert i en sivil konflikt gjøre den til hovedanliggende (etter selve kampen) for lederen av "seksjonen" - eller for den konstituerte gruppen som tilnærmer seg i volum til en seksjon. Hver handling må FØRST være gjenstand for en kontroll av midlene som implementeres, i henhold til:
 • Forventet varighet av oppdraget før retur til basen
 • Oppdragstypen – og dermed risikopotensialet
 • Fysiske begrensninger gruppen lider
 • Av "komfortmarginen" som det er rimelig å bære
 • Og selvfølgelig naturen til landet som er lånt
Slutten av dokumentet presenterer et veldig interessant diagram: "lavintensitets"-kampen i krisefasen - det vil si etter sivil fred og før en total kollaps av normalitet, med en teknisk tilnærming til søk, sjekkpunkt og kontroll. Denne typen "politi"-arbeid refererer oss til verkene til oberst Trinquier og kaptein Galula (for å lese for "sen" for å lese for "de som har glemt".
Kort sagt, sikkerhet, rekognosering, logistikk, forsvar, områdenektelse, kommandokjeden, evnen til å være autonom... God lesning!

TTA 150 / EXTRACT NO° 4 – GRUNNLEGGENDE KOMBATTRENING – KLIKK FOR Å LAST NED

HOLD DEG SIKKER, VÆR VELSINET!

Legg igjen en kommentar